Zegama is Zegama

03 juny 2019
Zegama is Zegama

La intensa calor i el sol de justícia d'aquest diumenge no han frenat a Kilian Jornet, que en la seva desena participació ha aconseguit la seva novena victòria en la Zegama-Aizkorri (42km i 2.736 metres de desnivell positiu) amb un temps de 03'52 ' '47. La seva última participació a Zegama va ser en 2016, edició en què va acabar primer. Després de dos anys d'absència, Jornet ha recuperat el tron ​​d'una de les seves carrera favorites.

"Ha estat una cursa molt dura, el principal rival ha estat la calor. Sens dubte això ha fet que la duresa de la prova s'incrementés "comentava Kilian Jornet.

El podi de la cursa l'han completat dos corredors del Salomon Team. En segona posició, arribava el polonès Bartlomiej Przedwojewski (03'55''36) i en tercera posició Thibaut Baronian (03'56''20) després d'una lluita colze a colze per jugar-se les dues últimes places d'honor.

A les 9 del matí els corredors sortien de Zegama sota l'amenaça d'un dia molt calorós. L'organització ja havia alertat a uns corredors que durant la prova han hagut de donar una importància extra a la hidratació. Tot i això, s'ha vist una de les sortides de carrera més ràpides de les últimes edicions i des de l'inici Kilian Jornet, al costat del nord-americà Andy Wacker han imposat un ritme frenètic que feia pensar que es podia baixar el temps de Stian Angermund -Vik. Els dos corredors compartirien els primers quilòmetres de la prova en el pas per Ultzama (8,5km) i Atabarreta (13,5km) però en la pujada a Aratz (16,1km) Kilian ja agafaria un avantatge de dos minuts respecte a Wacker.

A partir d'aquest punt de cursa, Kilian Jornet ha aconseguit imposar un ritme molt sòlid, passant amb molt bon ritme i amb més de 3 minuts d'avantatge en els dos punts amb més ambient de la prova, Sancti Spiritu (19,6km) i Aizkorri (22km).

Tot i que els passos d'Urbia (28,5km) i la pujada al pic Andraitz (30km) feien entreveure que seria difícil poder mantenir l'al·licient del rècord que ostenta el noruec, Kilian consolidava a cada pas la seva primera posició, regulant i mantenint l'avantatge respecte Bart i Thibaut que es jugaven les dues places de podi.

El descens de Andraitz a meta quedaria en anècdota un cop al corredor de la Cerdanya creuava per desena vegada la meta de Zegama, sumant la seva novena victòria en aquesta prova i parant el cronòmetre en 03'52''47.

"Hem sortit molt ràpid i tenia por de pagar-lo en la segona part de cursa però he aconseguit gestionar-ho bé. De tota manera, Zegama no la fem els corredors sinó que la fa tot el públic i tota l'organització que la fan una cursa especial "afegia Kilian Jornet a la seva arribada.

La Zegama-Aizkorri, marató amb 2.700 metres de desnivell positiu que s'ha fet un lloc en l'olimp de les curses de muntanya, sempre ha despertat la passió de Kilian. "Zegama és Zegama" és una frase que s'utilitza sovint Kilian per descriure la prova. L'atleta de la Cerdanya ha declarat diverses vegades l'afecte que sent per aquesta carrera, per l'ambient que es viu i la pluja i el fang que solen acompanyar-la, de totes maneres, el que ha fet especial aquesta edició ha estat el contrari, les altes temperatures i la calor que ha fet durant tota la prova.

Les següents proves en què competirà Jornet són Sierre Zinal, l'11 d'agost, i la marató de Pikes Peak, el 25 d'agost.

08 May 2019

Temporada trail running 2019

Següent