Kilian Jornet arrenca temporada guanyant un competit Marathon du Mont-Blanc

26 juny 2017
Kilian Jornet arrenca temporada guanyant un competit Marathon du Mont-Blanc

Kilian Jornet tornava a posar-se un dorsal i a col·locar-se en la línia de sortida d'una cursa de trail running poc menys d'un mes després de completar el repte de pujar dues vegades l'Everest en menys d'una setmana. Amb el dorsal 1 en el tors, Jornet compartia sortida amb alguns dels millors corredors del moment en una Marathon du Mont-Blanc amb molt nivell competitiu: en ella, a més de Jornet, estaven el guanyador de Zegama Stian Angermund-Vik, Marc Lauenstein , Sage Canaday, Andy Wacker o Max King. L'atleta de Salomon acabaria imposant-se amb un temps de 3:45:45 després d'una emocionant lluita al llarg de tot el recorregut. "Ha estat una cursa molt dura. En la línia de sortida hi havia molt nivell, amb fins a 15 corredors amb opcions de guanyar. Podies arribar 10è i estar content ", explica Jornet.
El corredor de la Cerdanya escollia la clàssica Marathon du Montblanc per arrencar la seva temporada de trail: 42 quilòmetres i 2.730 metres de desnivell positiu que coneix a la perfecció i en els que va establir el rècord de la prova en 2013. A les 7h del matí , amb uns 13º graus de temperatura i boira, arrencarien des Chamonix amb King, Jornet i Wacker al capdavant, i Canaday, Lauenstein i Angermund-Vik a escassos segons d'ells. En la dura pujada fins els Aiguillette donis Posettes (2201m), el punt més alt del recorregut, Angermund-Vik es col·locaria al capdavant d'un grup format per Jornet, King i Canaday, demostrant perquè és un dels millors especialistes en Quilòmetre Vertical però en la baixada fins a Le Tour (km. 27.7) seria Jornet el que marcaria el ritme distanciant a 9 segons del noruec. "Hem anat molt ràpid des del principi. Cap a la meitat del recorregut ens hem quedat tots tres, Max, Stian i jo i en el que quedava de carrera gairebé no hem tingut ni tres segons per respirar ", analitza l'atleta de Salomon.

A poc a poc, tot i la força de King, es veuria que la victòria en la Marathon du Mont-Blanc anava a ser cosa de dos: de Jornet i Angermund-Vik. Tots dos compartirien quilòmetres oferint un autèntic espectacle: pujant junts fins a la Flégère, marcant un temps de 3:15:55 al pas pel quilòmetre 37,3, a falta de només 5 km per al final. En aquest últim tram de la prova fins a l'arribada a Planpraz, el corredor de la Cerdanya acabaria imposant el seu ritme per creuar meta primer en 3:45:45, poc més d'un minut abans que Stian Angermund-Vik (03:47:05 ). King completaria el podi amb un temps de 3:50:49. "Estic molt content de tornar a estar a aquest nivell. Guanyar o fer un podi avui, havent tant nivell, em fa estar molt més satisfet que altres dies en què pots anar més tranquil ", reflexiona el de la Cerdanya.

Jornet va tornar de l'Everest fa menys d'un mes i avui arrencava la seva temporada de trail guanyant en una de les edicions més disputades de la Marathon du Mont Blanc. Ha estat el primer repte d'un curs en què també vol córrer clàssiques com la Hardrock, Sierre Zinal, UTMB, Glen Coe o Ultra Pirineu.

15 July 2017

Petonejant la Hardrock per quarta vegada

Anterior
28 May 2017

Kilian Jornet escala l'Everest dues vegades en una setmana sense oxigen artificial

Següent