Final de les Golden Trail World Series a Nepal

25 octubre 2019
Final de les Golden Trail World Series a Nepal

Kilian Jornet ha tornat a penjar-se un dorsal i ha tornat a guanyar. Aquesta vegada ho ha fet al Nepal, vencent en la Annapurna Trail Marathon (42 km i 3.560 metres de desnivell positiu), prova final del circuit de les Golden Trail World Series, amb un temps de 4h46'05 ''. El segon lloc ha estat per a l'italià Davide Magnini (4h59'59 '') i en tercer lloc ha creuat la meta el noruec Stian Angermund-Vik (5h08'18 ''). "Les sensacions han estat molt bones, era una cursa dura i llarga i la meva gran incògnita era veure com em trobava després de l'expedició. Portava un mes sense córrer però al final les cames han respost bé i l'altitud no m'ha molestat ", explicava Jornet a l'arribada.

Dos mesos després de penjar-se l'últim dorsal i fer-se amb la victòria de la Pikes Peak Marathon, Jornet arribava al Nepal amb ganes d'esprémer i competir entre els millors corredors de muntanya del món. Així, en la línia de sortida de la Annapurna Trail Marathon s'han agrupat noms d'infart com el jove Davide Magnini, Stian Angermund-Vik, Thibaut Baronian, Marc Lauenstein, Sage Canaday, Bhim Gurung o Aritz Egea, que han donat guerra durant tot el recorregut.

El traçat presentava trams exigents i tècnics i la gran dificultat era l'altitud, aconseguint els 3.753 metres en el punt més elevat de la cursa. Però Jornet sap sortir-se'n molt bé en un entorn i unes muntanyes que són com la seva segona casa. Ja des de l'inici el corredor català s'ha posicionat entre els primers mantenint un bonic mà a mà al costat de Magnini durant tota la pujada i des d'aquest punt ha aconseguit separar-se del italià i dominar en la baixada fins al final. "Ha estat una cursa molt dura i exigent però preciosa, canviant de paisatge constantment i combinant parts de selva, bosc i alta muntanya", comentava el català.

Jornet ha arribat fins a la final de les Golden Trail World Series, segona edició del circuit impulsat per Salomon, després d'uns mesos participant en poques carreres i de guanyar en tres de les sis proves de la competició: Zegama-Aizkorri, Sierre Zinal i Pikes Peak Marathon. "Estic molt content d'acabar la temporada d'aquesta manera, amb quatre carreres i quatre victòries", afegia.

Amb aquesta victòria, el corredor de la Cerdanya tanca la temporada i comença a planejar reptes per als mesos d'hivern.