Una tardor tranquil.la

20 octubre 2017
Una tardor tranquil.la

Kilian Jornet ha passat avui pel quiròfan per sotmetre's a una reinserció del labrum glenoideo en cada espatlla. Aquesta operació li servirà per resoldre dues lesions que arrossega des de fa anys, després de dislocar-se les dues espatlles en un accident d'esquí. Des de llavors, ha anat patint diferents luxacions i subluxacions que li han comportat molèsties i complicacions durant la pràctica esportiva. La més recent va ser aquest mes de juliol, quan es va luxar l'espatlla esquerra en el transcurs de la Hardrock 100, una cursa d'ultradistància als Estats Units.
 
Jornet ha decidit passar per quiròfan i sotmetre's a una doble intervenció per superar la lesió, segons explicava: "Fa uns anys vaig tenir un accident d'esquí on em vaig dislocar les dues espatlles, i des de llavors he tingut algunes luxacions a tots dos i moltes subluxacions , que poden portar-me problemes en la meva vida esportiva, de manera que vaig decidir que era el moment d'operar-per evitar més complicacions. He decidit operar-me ara perquè a la tardor és la temporada menys carregada de competicions ".
 
La intervenció, duta a terme pels traumatòlegs Josep M Buló i Dr Jaume Vilaró, en presència del Dr Daniel Brotons, metge personal de Kilian Jornet s'ha realitzat sense cap complicació a la clínica Teknon de Barcelona. Els metges estimen que Jornet necessitarà entre 5 i 6 mesos per recuperar-se al 100%. Abans, estarà entre 3 i 5 setmanes amb les espatlles immobilitzats per continuar amb la recuperació de la mobilitat de les dues espatlles.
 
Amb motiu de l'operació Jornet ha decidit ajornar la Bob Graham Round, el repte que li quedava pendent per a aquesta temporada, i explicava: "Aquesta tardor m'ho prenc amb molta calma. Vull recuperar-me bé tant de l'operació com d'una primavera i un estiu molt intensos amb l'Everest i unes quantes curses al voltant del món. Des de 2006 que no descansava més d'una setmana seguida, així que al meu cos també li anirà bé la regeneració ".
 
Jornet es centrarà ara en la recuperació de la lesió abans de pensar en nous reptes per als propers mesos, segons comentava: "Una vegada estigui al 100% decidiré quin és el pla per a l'hivern, de moment només penso a recuperar-me i tornar a poder entrenar amb normalitat ".

 

21 November 2017

Kilian Jornet i Emelie Forsberg presenten Testing Ourselves

Anterior
23 September 2017

Marató Pirineu i final de temporada

Següent