Marató Pirineu i final de temporada

23 setembre 2017
Marató Pirineu i final de temporada

En un marc immillorable i al costat de casa. Kilian Jornet ha tornat a fer història en la Ultra Pirineu. El corredor de la Cerdanya ha demostrat una vegada més que és imparable, aquest cop a casa, a la Marató Pirineu. Jornet s'ha proclamat com l'autèntic campió de la quarta edició i ha polvoritzat tots els rècords culminant els 42 km en 3:44:28. Una marca vertiginosa que retalla en 17 minuts el millor temps fins al moment, el que va aconseguir l'any passat Ismail Razga.

Jornet ha mantingut un intens duel al llarg de la Marató Pirineu amb qui finalment ha quedat en segona posició; Nicolas Martin, que ha creuat la meta 26 segons després. Just després de l'arribada, Jornet reconeixia que "encara que m'he sentit bastant cansat durant l'inici per esgotament de les últimes setmanes, les sensacions han anat millorant a mesura que avançava la marató. Això m'ha permès disputar els últims quilòmetres amb Nicolas Martin, ja que cap dels dos hem afluixat en cap moment ". L'esprint final de l'últim quilòmetre ha estat decisiu per a Jornet, i finalment ha estat el primer a creuar l'arc de meta de Bellver.

"Córrer a casa és realment emocionant. L'ambient és brutal i la resposta de la gent animant és insuperable ", reconeixia Jornet. Especialment emotiu ha estat el seu pas per Montellà, a prop de l'escola on va estudiar i, on la seva família l'esperava per animar-lo. Per tot això, la Ultra Pirineu "és una bona manera d'ensenyar als corredors estrangers la terra, el país i l'ambient que es viu a les carreres de la nostra llar".

Aquesta és la primera vegada que Jornet es posava a prova a la Marató Pirineu. Amb la victòria d'aquest any, el català té ara un doblet històric. La marca d'aquest dissabte se suma al seu rècord de 2015 que va aconseguir en la Salomon Ultra Pirineu. En aquella edició, Jornet va completar els 110 km de la prova reina en 00:03:27.

Amb aquesta victòria Jornet tanca una temporada d'estiu plena de reptes i victòries. Després de viatjar al Cho Oyu, i de fer cim per partida doble a l'Everest, Jornet completava el projecte Summits of My Life. Amb el repte complet, Jornet encarava les diferents carreres d'estiu aconseguint victòries com la Marathon du Mont Blanc i la Hardrock 100, on es va dislocar l'espatlla en una caiguda. Al mes d'agost, Jornet va vèncer a Sierre Zinal, una prova molt ràpida i molt disputada que li servia per preparar la Ultra Trail du Mont Blanc. A la mítica ronda francesa Jornet va quedar segon en una intensa batalla amb François d'Haene i la setmana passada es coronava també en la Glen Coe Skyrace (Escòcia).

Cinc victòries en sis carreres, a més de tres 8.000. Unes xifres d'infart per a una temporada impecable, sobre la qual Jornet explicava: "Ha estat una temporada molt completa on realment hi ha hagut de tot. Alpinisme, carreres curtes, llargues ... Estic molt satisfet de com ha anat tot i de poder seguir combinant les meves passions. Ara toca descansar una mica per regenerar bé el cos i seguir pensant en nous projectes ".

20 October 2017

Una tardor tranquil.la

Anterior
03 September 2017

A les portes de l'UTMB

Següent